Reinfjellmarsjen arrangeres av skigruppa i Mosjøen IL

Litt praktisk info

Oppmøte, påmelding, start/mål og premieutdeling skjer på Sjåmoen skistadion. Det vil ikke bli satt opp busser fra Kippermoen som tidligere år. God plass for parkering på Sjåmoen (gratis).

Det er begrensede dusjmuligheter på stadion.

Kafé hvor det serveres kaffe, kald drikke, kaker, baguetter mm.

Litt historikk

Den første Reinfjellmarsjen ble arrangert i 1970 og var et samarbeid mellom Mosal BIL , IR14 (Infanteriregiment 14) og Mosjøen IL (skigruppa overtok ansvaret i 1988). Den gangen var starten på Hævelen i Herringen, turen gikk forbi Holmvatnet, mellom Ølløv- og Tolvtuva og målgang var Mosjøen IL sitt klubbhus på Kippermoen. En distanse på ca 35 km!

Initiativtakerne Tor Fredrik Saue og Tor Olsen med det første programmet.

Da man skulle beslutte dato for arrangementet gikk man vitenskapelig til verks! Dato ble nemlig valgt på bakgrunn av værdata (mm nedbør og temperatur) i perioden 1958 – 1969! Møteprotokollen med værstatistikken er vist nedenfor.

Etter noen år ble traséen kortet ned til 26 km ved at starten ble flyttet til Herringbotn. I 1992 ble det introdusert en alternativ minimarsj på ca 10 km fra Langvassgården som gikk ned til Mosjøen ILs klubbhus på Kippermoen.

Traséen fra Herringbotn var uforandret helt til 2001 da det ble introdusert en ny lang trasé. Denne gikk fra Langvassgården, rundt Middagstjønna via Skjervvatnet, tilbake til Langvassgården og ned til klubbhuset. Distansen på denne traséen var 23 km.

Traséer de senere årene:

  • 2010 – 2016. Fra Langvassgården via Bjørnålisætra, klebersteinbruddet, Bjørnålia og ned til klubbhuset. 17 km.
  • 2017 – 2018. Fra Sjåmoen via Middagstjønna og Langvassgården. 21 km.

Se «Kart over området» for beskrivelse av dagens trasé.

I de siste par årene har det vært arrangert en alternativ Reinfjellmarsj i byen for eldre og funksjonshemmede. Primus motor for dette arrangementet er Tor Paulsen.

2923 personer har deltatt på Reinfjellmarsjen en eller flere ganger!

Reinfjellmarsjen er dermed et arrangement for absolutt alle som liker å bevege seg!